Steun voor maar €5 jouw favoriete goede doel en win

Steun Voeding Leeft

   Jouw leefstijl is een belangrijk medicijn om beter en gezonder te leven. Voeding Leeft weet dit. Help Voeding Leeft mee in hun missie om Nederland gezonder te maken!

Wat is Voeding Leeft?

Voeding Leeft ontwikkelt en exploiteert samen met wetenschappers, artsen, gezondheidsfondsen en andere professionals digitale en fysieke leefstijlprogramma’s voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren. Zo is het succesvolle programma Keer Diabetes2 Om ontwikkeld, een programma speciaal voor mensen met diabetes type 2.

Deze behandeling wordt inmiddels vergoed voor duizenden patiënten door o.a. VGZ en Menzis. In samenwerking met onder andere ReumaNederland, ErasmusMC en het Nationaal MS Fonds worden leefstijlprogramma's voor reuma en MS in 2022 verder uitgerold en onderzocht. Voeding Leeft werkt daarnaast samen met het RadboudMC om het eerste leefstijlprogramma voor ex-kankerpatiënten te ontwikkelen en onderzoeken in Nederland. Leefstijlprogramma's goed ontwikkelen en wetenschappelijk onderzoeken, vraagt om geld wat nu helaas vanuit de gezondheidszorg onvoldoende aanwezig is. Daarom kan Voeding Leeft uw bijdrage hier heel goed voor gebruiken. Speel mee voor Voeding Leeft en draag bij aan deze projecten!

Investeer in wetenschappelijk onderzoek naar leefstijl als medicijn.
Zorg voor een gezonde leefstijl voor iedereen.

Leefstijlprogramma na de behandeling van kanker

Beter Gezond (onderdeel van Radboudumc) en Voeding Leeft hebben de handen ineen geslagen en een exclusief leefstijlprogramma ontwikkeld. Dit programma is bedoeld voor mensen die darm-, borst- of blaaskanker hebben gehad en klaar zijn met de behandeling. De laatste jaren hebben studies aangetoond dat een gezonde leefstijl het herstel na kanker kan bevorderen. Door een gezonde leefstijl kun je je ook beter en fijner gaan voelen. Daarnaast helpt een gezonde leefstijl bij het voorkomen van aandoeningen, zoals suikerziekte en hart- en vaatziekten. Ook zijn er aanwijzingen dat een gezonde leefstijl de kans verkleint dat de kanker terugkeert, maar dit vergt nog verder onderzoek. Dit programma is voor de eerste 250 deelnemers gratis. De eerste groepen zijn al succesvol en enthousiast gestart. Op donderdag 7 april 2022 start de nieuwe groep.

Draag bij aan nieuwe leefstijlprogramma's

Voeding Leeft investeert jouw bijdrage in de ontwikkeling van verschillende leefstijlprogramma’s zoals Reuma, MS, Kanker en chronische darmaandoeningen. In de ontwikkelingsfase wordt er wetenschappelijk onderzocht wat de effecten van de leefstijlprogramma’s zijn op de deelnemers. Op die manier kijken wij of het programma de potentie heeft om verder uitgerold te worden en aan te bieden voor mensen met een bepaalde chronisch aandoening.

Wil jij een bijdragen leveren en meespelen voor Voeding Leeft?
Meld je dan nu aan en speel mee met de Startlot Loterij!

Steun nu
De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen