Steun voor maar €5 jouw favoriete goede doel en win

Heb je een vraag?

Klik op de vraag om het antwoord te bekijken

Wat is de Startlot Loterij?
De Startlot Loterij is onderdeel van Care-a-Lot, een vernieuwende loterij die zich inzet voor een duurzame gezondheidszorg in Nederland. Dit doen we enerzijds, door samen te werken met vooruitstrevende doelen of organisaties die het verschil willen maken binnen de gezondheidszorg en anderzijds door onze deelnemers een leuke, spannende en zinvolle spelervaring aan te bieden. Als speler weet je precies naar welk doel of organisatie jouw inleg gaat.

Bij Startlot maak je als speler goede kans op mooie prijzen én wint jouw doel of organisatie altijd. Startlot is een initiatief van Startpagina. 
Welke doelen of organisaties steunt de Startlot Loterij?
Startlot ondersteunt actief doelen of organisaties binnen de gezondheidszorg in Nederland die zich inzetten voor betere preventie, snellere behandelingen en persoonlijkere zorg. Voor jong en oud. Nu en in de toekomst. Iedereen verdient de beste zorg en wij ondersteunen graag de vooruitstrevende doelen en organisaties in Nederland die hier serieus aan bijdragen.

Op dit moment kun je meespelen voor de Stichting ALS Nederland, Voeding Leeft, het Huidfonds, het Nationaal MS Fonds, Team Alzheimer, Support Casper, het Nationaal Ouderenfonds, Vier het Leven, Borstkankervereniging Nederland, Stichting ParkinsonFonds, Special Social Club en Stichting OOPOEH. Binnenkort zullen een aantal geselecteerde gezondheidsdoelen en initiatieven zich hierbij aansluiten. Samen zullen we het verschil maken voor een gezonder en vitaler Nederland.
Hoeveel van de opbrengst gaat er naar het doel of organisatie?
Minimaal veertig procent van jouw inleg gaat naar - het door jou als speler - uitgekozen doel of organisatie. De rest gebruiken we voor het prijzenpakket en een klein deel voor het organiseren van de gezondheidsloterij. Uiteraard investeren we ook in het werven van nieuwe loterijdeelnemers (aan de deur, op straat, tijdens evenementen (indien mogelijk) en online). Dit doen we om nog meer te kunnen realiseren voor onze doelen of organisaties - groot of klein, die zich inzetten voor de beste zorg in Nederland.
Hoe weet ik zeker dat mijn geld goed besteed wordt?
Bij iedere trekking wordt door Care-a-Lot, waarvan Startlot onderdeel is, minimaal 40 procent van jouw inleg direct gereserveerd voor het doel of de organisatie die je zelf hebt gekozen. Dit geld wordt beheerd door de onafhankelijke Stichting Beheer Loterijgelden. De Stichting Beheer Loterijgelden maakt namens jou het geld over naar het goede doel van jouw keuze. De doelen en organisaties die je via de Startlot Loterij steunt zijn in het bezit van een ANBI-status en hebben vaak ook een CBF Keurmerk. Dit betekent dat deze doelen en organisaties onder strenge controles vallen en jouw bijdrage goed besteed wordt. De Startlot Loterij en jouw doel of organisatie houden je daarnaast graag op de hoogte van de impact van jouw bijdrage. Zo weet je zeker dat jouw geld goed terecht komt. 
Wat kost een lot van de Startlot Loterij?
Een lot kost slechts € 5,- per trekking. Er zijn twaalf trekkingen per jaar, dus je maakt twaalf keer per jaar een goede kans op bijzondere geld- en goederenprijzen. Bij iedere trekking is namelijk minstens 1 op de 5 lotnummers een winnend lot.
Uit hoeveel letters en cijfers bestaat een lotnummer?
De lotnummers van de Startlot Loterij bestaan uit twee letters en zes cijfers, (bijvoorbeeld: AA123456) en zijn geldig totdat je jouw deelname beëindigt. Jouw lotnummers worden random geselecteerd. Het lot bepaalt dus wat jouw lotnummer is. 
Hoeveel lotnummers kan ik kopen?
Wij vinden dat een loterij leuk moet blijven, ook wanneer deze belangrijke doelen of organisaties in Nederland ondersteunt. Je kunt daarom met maximaal vijf loten meespelen. Elke trekking weer! | Speel bewust 18+
Tot wanneer kan ik lotnummers kopen?
Je kunt natuurlijk altijd loten van de Startlot Loterij kopen. Wil je aan de eerstvolgende trekking deelnemen? Dan moet je minimaal 2 weken voor de trekking een lot hebben gekocht. Je speelt mee met de eerstvolgende trekking nadat je jouw lotnummers(s) per e-mail hebt ontvangen en onze incasso is geslaagd. 
Kan ik ook een half lot kopen?
De Startlot Loterij heeft net zoals Care-a-Lot alleen hele loten. Met een heel lot speel je automatisch mee met de Startlot Loterij tot je jouw deelname beëindigt.
Hoe kan ik de loten van de Startlot Loterij betalen?
Met de Startlot Loterij speel je altijd mee op basis van een abonnement. Je betaalt middels het afgeven van een automatische incasso. Je kunt direct via onze website deelnemer worden. Omdat wij willen dat het voor iedereen leuk blijft, doe je alleen mee zolang je zelf wilt. Je kunt dus op ieder gewenst moment opzeggen. 
Krijg ik na het bestellen mijn lotnummer(s) thuisgestuurd of ontvang ik die digitaal?
Als deelnemer van de Startlot Loterij, ontvang je van ons een e-mail (digitaal) met jouw persoonlijke, unieke lotnummer(s). Met dit/deze lotnummer(s) speel je iedere trekking mee. Daarom raden wij aan om de e-mail met je lotnummer(s) op te slaan, of je lotnummer(s) ergens op te schrijven.
Als ik me bedenk, kan ik mijn loterij deelname bij de Startlot Loterij dan annuleren?
Je kunt jouw deelname te allen tijde beëindigen. Dit kan het grootste gedeelte van de tijd per direct. Echter kun je wanneer wij onze incassoaanvraag al hebben verstuurd, jouw lotnummers(s) niet meer annuleren voor de eerstvolgende trekking. Dat is logisch, omdat jouw lotnummer na onze automatische incasso wordt meegenomen in de lotnummers waaruit de winnaars getrokken gaan worden. Niet getreurd, de Startlot Loterij heeft een hoge winkans én de doelen en organisaties zijn je dankbaar voor het meespelen. Uiteraard kun je jouw deelname wel stopzetten voor de eerstvolgende trekking - na de trekking waar je al voor betaald hebt.

Wil je jouw Startlot Loterij deelname opzeggen? Dan kun je bellen op werkdagen tussen 09:30 en 17:00 uur, naar 085-0047385 of een e-mail sturen naar info@startlot.nl
Wat kan ik winnen bij de Startlot Loterij?
Ons prijzenteam zorgt ervoor dat het prijzenpakket steeds groter en waardevoller wordt. Voor iedere trekking stelt het team een mooi, uitgebreid prijzenpakket samen met veel verschillende prijzen. Je maakt een kans van 1 op 5 op mooie geldprijzen tot 1 miljoen euro. Benieuwd wat je kunt winnen? Neem een kijkje tussen onze prijzen voor de aankomende trekking op onze prijzenpagina! 
Wanneer vinden de trekkingen plaats?
De trekking van de Startlot Loterij is elke eerste maandag van de maand. Een overzicht van onze trekkingen vind je in ons trekkingsschema. Startlot is onderdeel van Care-a-Lot. 
Hoe weet ik of de trekking van de Startlot Loterij eerlijk heeft plaatsgevonden?
De Startlot Loterij maakt deel uit van Care-a-Lot. Care-a-Lot staat net als alle andere loterijen onder toezicht van de Kansspelautoriteit.
Alle trekkingen vinden plaats bij de notaris. Na elke trekking levert de notaris een rapport (proces-verbaal) in over de trekkingen bij de Kansspelautoriteit. Het loterijplatform dat Care-a-Lot gebruikt, is goedgekeurd door het gerenommeerde keuringsbedrijf GLI.
Wat is mijn winkans bij de Startlot Loterij?
De Startlot Loterij heeft elke trekking weer een grote prijzenpot met mooie geldprijzen. Deze mooie prijzenpot groeit mee met het aantal loterijdeelnemers. Hierdoor zorgen wij ervoor dat je iedere trekking ongeveer een winkans hebt van 1 op 5 per lotnummer! Deze verhouding zal nooit kleiner worden en kan alleen maar groeien.
Wanneer wordt de trekkingsuitslag bekendgemaakt?
Als prijswinnaar van Startlot Loterij ontvang je altijd binnen twee dagen na een trekking een e-mail van ons. Daarnaast kun je na de trekking de prijzencheck op onze website doen.
Hoe weet ik of ik een prijs heb gewonnen bij de Startlot Loterij?
Binnen 2 dagen na de trekking krijgen alle prijswinnaars een e-mail bericht van ons. Je kunt ook jouw lotnummer(s) controleren via onze prijzencheck, waar je gelijk kunt zien of je een prijs hebt gewonnen. Ben je een van de vele winnaars? Dan hoef je niks te doen, wij maken jouw prijs automatisch over na de trekking. 
Wanneer ontvang ik mijn prijs?
Na de trekkingsuitslag zullen wij er alles aan doen om de prijzen zo snel mogelijk op te sturen of over te maken. Wij streven ernaar om alle goederenprijzen binnen drie weken na de trekking naar het door jouw opgegeven adres te sturen. Geldprijzen worden binnen twee weken na de trekking rechtstreeks op jouw bankrekening gestort.
Kan ik mijn prijs ook schenken aan het doel of organisatie?
Ja, je kunt een materiële prijs omzetten in een geldelijk bedrag en dat schenken aan jouw doel of organisatie. Wij zullen dan de inkoopkosten en verzendkosten overmaken naar het betreffende doel of organisatie. Als je jouw geldprijs, of een deel hiervan, wilt doneren aan jouw doel of organisatie, dan kun je dat bedrag zelf overmaken naar het desbetreffende doel of organisatie. Zij zullen je zeker dankbaar zijn voor jouw extra bijdrage. Bedankt! 
Kan ik loten van de Startlot Loterij ook cadeau doen aan iemand?
Je kunt altijd jouw lotnummer (s) aan iemand cadeau doen. De Startlot Loterij is een leuk en zinvol cadeau! 
De loten blijven wel op jouw naam staan en de eventuele prijzen worden ook naar jouw adres gestuurd.
Je kunt de gewonnen prijzen dan cadeau doen aan diegene voor wie je het lot gekocht hebt.

Let wel op, je mag niet meespelen voor een minderjarige. Speel bewust 18+
Ik ben mijn lotnummer(s) kwijtgeraakt, wat nu?
Wanneer je een e-mail stuurt naar info@startlot.nl zullen wij aan de hand van jouw e-mailadres het lotnummer opzoeken en het nogmaals opsturen. Het verliezen van jouw lotnummers(s) maakt over het algemeen niet uit, omdat de lotnummers automatisch worden gecontroleerd na de trekking en de prijzen altijd automatisch naar de winnaars worden opgestuurd. Het is natuurlijk wel handig om jouw lotnummer(s) bij de hand te hebben wanneer je via de website wilt controleren of je een prijs gewonnen hebt.  
Ik heb een nieuw e-mailadres, waar kan ik dat doorgeven?
Een nieuw e-mailadres kan worden doorgegeven aan info@startlot.nl. Geef daarbij het oude en nieuwe e-mailadres op zodat ons Customer Care Team weet bij welk(e) lotnummer(s) dit nieuwe e-mailadres hoort.
Ik heb geen e-mailadres, kan ik dan wel met de Startlot Loterij meedoen?
Er is een e-mailadres nodig om een lot te kunnen kopen. Als je zelf geen e-mailadres hebt, kun je dat van een bekende opgeven. Deze ontvangt dan jouw lotnummer(s) en berichten over de loterij. Voor het ontvangen van jouw prijs heb je geen e-mailadres nodig. Goederenprijzen worden naar het bij ons bekende woonadres opgestuurd en geldprijzen worden overgemaakt op het bankrekeningnummer waarvan het lotnummer wordt afgeschreven.
Heeft de Startlot Loterij een officiële kansspelvergunning?
Ja de Startlot Loterij is onderdeel van Care-a-Lot. Care-a-Lot heeft een loterijvergunning. Deze is door de Kansspelautoriteit verleend aan FAIRSHARE Nederland. FAIRSHARE Nederland is de eigenaar van Care-a-Lot. Deze vergunning is verleend voor een periode van vijf jaar.
Ik heb een klacht. Wie kan ik hiervoor benaderen?
Wat vervelend! Wij willen er alles aan doen om onze deelnemers tevreden te houden. Heb je een vraag of een klacht, laat dit ons direct weten door een e-mail te sturen naar info@startlot.nl of te bellen naar 085-0047385 .
Ik heb een andere vraag, idee of goede tip voor de Startlot Loterij. Aan wie kan ik deze stellen?
Wat fijn dat je met ons meedenkt! Wij staan altijd open voor ideeën en tips om onze dienstverlening te verbeteren. 

Je kan je vraag of tip mailen naar; info@startlot.nl  Wij zullen jouw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

De Startlot Loterij staat ook open voor nieuwe doelen of organisaties binnen de gezondheidszorg die actief bijdragen aan een verbeterde zorg voor iedereen in Nederland. Ken je een doel of project? Laat het dan ons weten en misschien speel je binnenkort mee voor jouw favoriete gezondheidsdoel! Stuur een e-mail met jouw idee en een korte motivatie naar info@startlot.nl 
Wat is Care-a-Lot?
Care-a-Lot is een vernieuwende loterij die zich inzet voor een duurzame gezondheidszorg in Nederland. Dit doen we enerzijds, door samen te werken met vooruitstrevende doelen of organisaties die het verschil willen maken binnen de gezondheidszorg en anderzijds door onze deelnemers een leuke, spannende en zinvolle spelervaring aan te bieden. Als speler weet je precies naar welk doel of organisatie jouw inleg gaat, dit kies je namelijk zelf. 

De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen